Tuesday, April 3, 2012

Baiknya anak mama nih

3/4/2012

malam tadi kul 2am, perasaan dalam kul 5pm lebih EE sudah bangun. sebab mate terlalu penat tak sempat nak layan dia.. sambil tido2 ayam ku intai sebelah mate takut dia turun tilam pulak..

dia tergolek2, duduk tap tak beganjak dr tempat tido dia. Tengah antara mama cute and papa enchem dia.. aq nampak dia intai sana, intai sini.. gi korek2 papa dia. tak di layan.

pastu dia duduk tepi aq. dia cuit2 la pipi aq. pastu dia belai2 rambut aq.. wah terharu and teruja nye.. beberapa kali dia buat.. biasa nya dia kalo dapat pegang rambut I terus di tarik2nya.. tapi malam tdi dia belai2 je.. terus aq tertido, entah bila aq tido, bila sedar pagi dia dah tido jugark..

ermmm so cute anak mama nih.. love you.
T EE dah pandai, mama cerita eh..

Monday, April 2, 2012

Kereta Kecik EE

sabtu : 31st March 2012

jalan ngan mak cari tuala.. masukla dalam kedai.. tup tup nampak EE atas kete kecik dgn kaki dia menolak2 kereta tu..

pandai nya dia.. make nya si opah besungguh2 soh beli.. murah je RM60 tp mahal pada aku. cina tu kasi kurang 5 hengget je.. tak payah! aq snap gambar hantar kat papa nya..
papa nye leh reply: so nak ape kan~ agak kurang sopan kan.

so gi riki kedai len dengan harapan dapat la harga sengget. dapat plak kan lagi mahal ader.
so balik je la lepas beli tuala..

ptg nya si papa balik.. terpacul depan pintu and kate  "Jomla" ~
ape hal lak mamat nih. terpingaq aq. penderaan mental betul la dia..

rupa nya nak bawak beli kete kecik EE. takut abish kena beli malam nih jugark..
adoi, pening aq. mendpat la EE.. 17th Apr 2012 ni bestday.. tak yah beli2 aper2. asyik dia je mendapat. mama?? habuk pun cket je dapat.. kALO LEN MMG TAK DER LAAA.. huhuh

Pagi2 bangun terus ngadap kete kecik dia. muke pun tak cuci.. busuk!

zoo tutup cam - hampeh

Selamat pagi..
pagi yg sangat sejuukkk aka ujan sgt lebat pada subuhnya sampai EE tak mau bangun. Beliau bangun kul 8.10am hari ini tak seperti biasa beliau jam loceng subuh saya..
maby semalam penat sgt gi melawat untie anne ngan ayah moq dia kat kulai pai 11pm..

semlam ahad: 1apr2011
pergi zoo johor nampak ramai org tgh intai2 binatang dr pagar luar.. kete banyak park tepi2. dalam hati hawatnya enter fee RM2  tak mampu nak byo kah smpai kna skodeng dari luar.. jeng jeng jeng.. cam jebon

kitorang terus parking.. bila turun da beberapa org pegang anak lepaking tepi kete diorang.. bila dia tanya.. ZOO TUTUP dah 2 minggu beturut2.. HAAAAAHHHHH???

BETUL KE AKU DGR.. binatang tu bercoti sakan nampaknya.. ke renovation.. tak nampak lak keje2 renovate tu.. betul kelako la.. nek bengan aku ngan elly kan.. dah lew panas, pakcik jual aiskem kat situ pun takder.. lagi panasssssss :) jadah ape dia nak bukan eh kalo zoo tutup.


lepaking kejap.. lepas persaan tgk pagar zoo pun hokayyyyy

head to MIL house.. boraking kejap EE ngan nyanyau sama besau???

sabo jela.. ujung lepaking umah mama akak MIL and then visit abg ipar  yg gemok montel. terubat cket panas dlm.. kepanasan hati.

untie anne buat spagetti, ayah moq buat burger..rsa mcm makan kat subway ( mampoussssssss) tp  tebaik la dr dapur dia..

tak sempat nak bersnap2..

Friday, March 30, 2012

Cantek tak gg Saya

11 months my cute EE

wahhhhh Ee sudah 11 bulan hooooo..
masa 10 months, tak sempat nk update blog nih..
katenye beliau demam sampai admitted spital

11 bulan
berat: kurang lebih 10kg
sihat: sgt sihat





Vroommm bersama papa saya

video
Ha bila dia masuk 10 bulan, papa nye beli motor ni. mama dia yg propose. sebab leh naik sama2 hehheeh.. 

18/3/2012 - vroom2 dgn mama n papa..

Thursday, March 22, 2012

10 months old EE - admit spital



10 bulan:
berat: 9.4kg
sihat: kena demam ruam/ campak
lom betul2 merangkak. suke ngelunsur aje
baik dr demam terus dapat hadiah motor merah

Video EE admitted spital.. Kesian.. ( click link to watch)






MEMANDU DGN BERHATI2






VIDEO DICRIPTION

Date: 20/1/2012
Location: Jalan2 ke pontian, ujung rebonding rambut mama :)
sgt seronok kan budak nih.. nek kete je nak capai strereng..



video

Mmgla

Mmg lama tak update. sebok update FB wahahah,,
tapi rasa nya, mmg tak sempat nak meluah, membuah, mengubah blog nih.
Rasa2 saya nak jd kan bloq ini diari tumbersaran EE je la dengan mengupdate video dia

Video pertama walaupun dah berabuk, aq upload jugark lew..

Video discription:
date: 21/4/2011
Place: Hospital Sultanah Ismail

video

Thursday, January 26, 2012

9 months old my dearest EE

Ziqry dah 9 bulan..  Sekejap masa berlalu. Aq pulak mcm biasa bila menulis cam robot je ayat nye...  straight to da point katenyer.. tp aq suke kalo baca ayu, kak haza atau si joyah nyer tulisan,, terkekek2 aje aku ketawa. ada ajer lawaknya.. Z

Ziqry sekarang dah kenal org.. dia leh men cak2 ngan org tak kenal. malu2 kucing dia buat..
Pelik betul budak2 skang. kecik2 dah bijak.. badan dah hantap. paling suke kena timang, mengekek dia ketawa... larat tak larat lew nak timang dia kan. dekat 10kg.. cam angkut berat 10 kg tu.. hadoi..

skang kalo nek kete, kemain nak duk kat depan stereng. kalo papa nye takpelew advance. kalo mama nye.. haaaaaa terkehel jugark la kan..

tido, mcm biasa la senang je.. syuuu syuuu syuuuuu syuuuu dia tidola. kalo time dia tak ngan meng Syuhhhhhh'' pai kebas molot.. dia menyelonot tilam bantal cam bull nak tanduk org.. mcm2 peel budak nih.. asal malam cr aq nak tido.. opah tidokan kat buaian namo.. nak tgk astro pun ssh.. terpaksa la tgk tv biasa je kat atas. nasib jugark ade tv kat atas.. kalo tak kul 8pm melopong tgk dinding..

hai kalo nak cerita mmg tak abish.. mmg anugerah terindah.. sedap peluk di malam hari jugark.. mantop katenya.. comeil lg..

hai syukur alhamdulillah. kalo tau abish sekolah aq teruus kawan beranak..

Thursday, January 5, 2012

YES MEETING 2011 ( DEC)

akhir bulan lepas, aq turun Kl for end year meeting. cam biasa aq akan pening cket time nak pack baju.. nak pakai baju ape masa meeting, dinner pulak baju aper kan..

this year aq dpt award 100 plus club ( kira best of the yr nye achievement la) so ader dinner special dengan big boss, MD, D, mgrs. Most of them is Japanese and few chinese. Im d only Malay. So kena pandaila bawak dirik. Kang kekampungan pulak. walaupun aw mmg tipikal kg gurl whahah..

Tp alhamdulillah semua lancar. menu semua halal insyaalah. makan kat Zipangu @ shangrila otel


berginila rupenye bila aq sorang kulit coklat cadbury. nasib yg amik gambar depan aq. kena lighting. so terangla cket rupanye :)))





Berenang lagi

dah takder keje len lagi dah bila dtg weekend..

happy tgk beliau happy

bila dah beberapa kali berenang dia dah pandai floating sendiri. main2 kaki lagi. nextime wat tarian berirama